HomeActueelNieuwsRoparun schenkt koppelbedden aan CuraMare

Roparun schenkt koppelbedden aan CuraMare

16 juli 2020

Woensdag 15 juli was er reden voor een bescheiden feestje in Nieuw Rijsenburgh. Vertegenwoordigers van Roparun Goeree-Overflakkee Team 159 overhandigden vier koppelbedden aan CuraMare. Een koppelbed maakt in een handomdraai een eenpersoons hoog-laag zorgbed tot een volwaardig tweepersoonsbed. Een waardevolle aanvulling voor cliënten en hun naaste.

Palliatieve zorg
Erna Vogelaar, Palliatief Verzorgende in Nieuw Rijsenburg, is initiatiefnemer van de aanvraag bij Roparun. Vanuit haar opleiding en dagelijkse praktijk signaleerde ze de behoefte hieraan. “Dankzij een koppelbed is het mogelijk om tijdens de meest kwetsbare periode in de laatste levensfase, nog fysiek dichtbij een naaste te zijn.” Erna is dankbaar dat Roparun de aanvraag gehonoreerd heeft. “Dankzij deze financiering werd het mogelijk niet één maar vier koppelbedden aan te schaffen. Op elke woonzorglocatie en in het ziekenhuis (Geldershof in Dirksland deelt met Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis) kunnen we nu net dat stukje extra palliatieve zorg bieden. Of zoals het motto van Roparun is: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.’”

Na deze woorden onthulde Erna en haar collega Bianca de Roos samen met Wouter Bakelaar en Jolanda Brinkman van Roparun GO Team 159 de koppelbedden. Jolanda: “Wij voelen ons vereerd deze koppelbedden hier te mogen overhandigen. Roparun GO ondersteunt van harte maatschappelijke doeleinden in de eigen regio.” Na de onthulling overhandigden Wouter en Jolanda de bedden aan vertegenwoordigers van elke locatie.

Koppelbed
Een koppelbed is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. Het bed bestaat uit een elektrisch in hoogte verstelbaar frame met een speciaal koppelmatras. Dit matras heeft een verbreding, waardoor hij naadloos aansluit op een hoog-laag zorgbed. Zo wordt heel eenvoudig een volwaardig tweepersoons-hoog-laagbed gecreëerd zonder vervelende opening tussen de matrassen.

Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam om geld in te zamelen voor projecten die het leven van mensen met kanker kunnen veraangenamen.


CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.