HomeActueelNieuwsWebinar Longfonds: Hoe ziet de reguliere longzorg eruit in coronatijd?

Webinar Longfonds: Hoe ziet de reguliere longzorg eruit in coronatijd?

2 september 2020

Hoe verlopen afspraken voor jouw longziekte bij jouw vaste zorgverlener in coronatijd? Moet ik met een longziekte mijn medicatie aanpassen? En wanneer weet ik of mijn klachten horen bij mijn longaandoening of wijzen op corona? Bij veel mensen met een longziekte is de huidige coronacrises een extra spannende tijd die gepaard gaat met vragen over hun zorg. Voor deze mensen, hun naasten en andere belangstellenden organiseert het Longfonds een gratis webinar met als thema: ‘Hoe ziet de reguliere longzorg eruit in coronatijd?’ op maandag 21 september a.s. van 19.00 tot 20.00 uur.

Mariëtte Scholma, verpleegkundig specialist longziekten in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, geeft tijdens deze digitale bijeenkomst een lezing over de gevolgen van het coronavirus op de zorg voor mensen met een longaandoening en beantwoordt vragen van de deelnemers.

“Ik merk dat mensen met een longziekte zich minder in het openbaar durven te laten zien. ‘De blik van de ander bij de bakker wanneer je hoest of niest….’. Ook zie ik dat er lang wordt gewacht met contact zoeken met de vaste zorgverlener. Ze denken: “Mijn arts heeft het al zo druk, ik red me eerst wel’”, aldus Mariëtte Scholma.

Aanmelden
Iedereen met een computer, tablet of smartphone kan deelnemen aan dit webinar, gewoon vanuit je eigen woonkamer. Heb je interesse? Meld je dan gratis aan via www.longfonds.nl/webinar-mariette-scholma

CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.