HomeActueelNieuws175 Buddy-knuffels voor kinderafdeling

175 Buddy-knuffels voor kinderafdeling

13 december 2018

Voor het vierde jaar op rij ontving de kinderafdeling van ons ziekenhuis buddy-knuffels van de Vrienden van Carmen. Vrijdag 30 november werden ze overhandigd door de moeder en oom van Carmen, Marianne Kievit en André van Es. Twee kindjes namen de zachte pinguïnknuffel dankbaar in ontvangst. 173 kindjes hebben de knuffel nog tegoed, ook op de SEH van Spijkenisse Medisch Centrum.

Elk jaar maken nóg meer mensen het mogelijk dat de Vrienden van Carmen buddy-knuffels kunnen schenken. Eerst waren het er 24, daarna 40, vorig jaar 100 en nu zelfs 173! Daarnaast gaan er 73 knuffels naar het Brandwondencentrum en kinderafdeling van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en 30 knuffels naar wat oudere kinderen in het Amsterdam UMC, locatie AMC.
Medewerkers, patiëntjes en hun ouders van Dirkslands ziekenhuis zijn Vrienden van Carmen erg dankbaar voor deze waardevolle gift. De buddy-knuffel is een lief maatje voor kinderen die in het ziekenhuis moeten liggen.

Vrienden van Carmen
Carmen kreeg op 20-jarige leeftijd een hersentumor waaraan zij op 25-jarige leeftijd overleed. Carmen had de wens om bij zieke kinderen een lach op hun gezicht te krijgen. Haar ouders hebben aan deze wens gehoor gegeven door de Stichting Vrienden van Carmen op te richten die buddy-knuffels schenkt aan zieke kinderen. De stichting maakt zieke kinderen blij en steunt anderzijds de Stichting STOPhersentumoren.nl. Opnieuw is een wens van Carmen in vervulling gegaan! 

CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.