HomeActueelNieuws4 februari Wereldkankerdag

4 februari Wereldkankerdag

4 februari 2019

Vandaag is het Wereldkankerdag. Overal ter wereld wordt aandacht besteed aan de ziekte waar een op de drie Nederlanders gedurende het leven mee te maken krijgt: kanker. De confrontatie met kanker heeft niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar is voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend.

In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen, te behandelen en mensen met kanker en hun naasten psychosociale ondersteuning te bieden. Ook Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis ondersteunt dit initiatief en zet vandaag het verwenproject voor mensen met kanker extra in de schijnwerpers.

Een team van vrijwilligers die in het dagelijks leven schoonheidsspecialiste, pedicure, voet- en of ontspanningsmasseur zijn, organiseren verwenavonden voor mensen met kanker. Het doel is een ontspannen avond bezorgen.
Mensen die in ons ziekenhuis een behandeling ondergaan of recent hebben ondergaan, kunnen kiezen voor een massagebehandeling, voetreflexzonemassage, pedicurebehandeling of een behandeling door de schoonheidsspecialist.

Een verwenavond is altijd op woensdag en duurt van 19.30 uur tot uiterlijk 21.30 uur. Kijk voor meer informatie en de verwenavonden in 2019 hier.