HomeActueelNieuwsVrijwilligers haken mutsen voor afdeling Oncologie

Vrijwilligers haken mutsen voor afdeling Oncologie

24 juli 2019Patiënten met kanker die behandeld worden met chemotherapie op dagbehandeling oncologie in ons ziekenhuis, krijgen sinds kort een handgemaakte muts aangeboden. Deze mutsen worden gehaakt door vrijwilligers die zijn aangesloten bij stichting Fighting Cancer. Jettie van Duivenbode is vrijwilliger voor deze stichting en de drijvende kracht voor Het Van Weel Bethesda Ziekenhuis. Jettie haakt zelf voor het goede doel en ontvangt ook mutsjes vanuit particulieren die graag haken voor een goed doel. Zo kon Jettie afgelopen week 50 mutsen afleveren op de afdeling Oncologie.
Patiënten op de dagbehandeling hebben met dit gebaar alvast iets in huis wat helpt hun hoofd warm te houden, voor het moment dat het haar begint uit te vallen. Haarwerken worden grotendeels vergoed, maar mutsjes moeten mensen vaak zelf kopen. Dit mooie gebaar heeft veel betekenis: voor patiënten is het erg waardevol om tijdens deze belastende periode er toch goed uit te blijven zien. Er goed uitzien geeft immers een goed gevoel.
Het oncologie team is Jettie en stichting Fighting Cancer dankbaar voor dit mooie gebaar!

CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.