HomeActueelNieuwsAcute Opname Afdeling feestelijk geopend

Acute Opname Afdeling feestelijk geopend

5 november 2019

Maandagochtend 4 november was het eindelijk zover. De start van de Acute Opname Afdeling en de herindeling van de kliniek. Na een speech van Paul van der Velden, medisch lid raad van bestuur CuraMare, werd de AOA officieel geopend.

Met deze afdeling willen we de zorg voor, behandeling en doorstroming naar vervolgzorg voor de acuut opgenomen patiënt verbeteren. De maximale verblijfsduur op de AOA is maximaal 48 uur. Voor de verpleegafdelingen betekent de komst van een AOA minder pieken in de werkdruk en meer rust op de afdeling. Dit komt ook ten goede van de zorg voor patiënten die langer in het ziekenhuis moeten verblijven.

Door de komst van de acute opname afdeling zijn de bestaande afdelingen opnieuw ingedeeld. De kliniek telt straks drie afdelingen: de acute opname afdeling, verpleegafdeling 1 (beschouwend) en verpleegafdeling 2 (snijdend). De huidige dagbehandeling blijft bestaan en de short stay wordt kort verblijf.

De visitestructuur op de AOA is dusdanig ingericht dat de medische beoordeling zo efficiënt mogelijk is en patiënten tijdig worden ontslagen of overgeplaatst. Het lab zal eerder prikken, waardoor het labresultaat bij de eerste visite al bekend is. Op deze manier is het mogelijk om de juiste behandeling sneller te starten.

CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.