HomeActueelNieuwsGift Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland voor afdeling Urologie

Gift Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland voor afdeling Urologie

29 november 2019

Dinsdag 26 november werd het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis verblijd met een mooie gift van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland. Paul van der Velden, medisch lid raad van bestuur, nam de cheque samen met twee urologen namens het ziekenhuis in ontvangst. Karel Olsthoorn, voorzitter, Toos Buijs, secretaris, en Arna de Wit, penningmeester, waren hierbij namens de stichting aanwezig.

 

De gift van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland was mogelijk dankzij een nalatenschap van de heer Otte uit Middelharnis. Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van een Holmium YAG Laser voor de afdeling Urologie. Met deze laser kunnen nierstenen zeer efficiënt en snel verwijderd worden. Het apparaat is zeer vooruitstrevend en een grote aanwinst voor het urologisch team van het ziekenhuis. Door gebruik van deze lasertechniek wordt de ingreep voor patiënten een stuk minder ingrijpend. Paul van der Velden sprak zijn waardering uit voor het werk dat de stichting doet en de verbindende schakel die zij is tussen de bevolking en het ziekenhuis. Deze overhandiging was het laatste officiële optreden van de bestuurder. Per 1 december nam hij afscheid als medisch lid Raad van Bestuur van CuraMare.

 

De Stichting Vrienden van ziekenhuis Dirksland
Het doel van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland is het ziekenhuis te helpen aan extra voorzieningen die niet uit het normale ziekenhuisbudget kunnen worden betaald. Patiëntvriendelijkheid en het gemak voor de patiënt staan voorop bij de schenkingen die zij doen. Wilt u ook vriend worden van Ziekenhuis Dirksland? U vindt meer informatie hierover op de website www.vrienden.zhsdirksland.nl.

CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.