HomeActueelNieuwsBuddy-knuffels voor zieke kinderen in het ziekenhuis

Buddy-knuffels voor zieke kinderen in het ziekenhuis

8 december 2019

Op vrijdag 29 november ontving Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis 120 buddy-knuffels van Stichting Vrienden van Carmen. Deze zachte pinguïnknuffels delen we uit aan kinderen die wat langer in het ziekenhuis moeten blijven of een vervelende behandeling moeten ondergaan. Het is alweer het vijfde jaar dat we knuffels ontvangen om onze kleine patiënten blij mee te maken.
De eerste knuffel overhandigde de tante van Carmen aan Jarno. Hij was erg trots en deelde meteen een tweede knuffel uit. Die ging naar zijn buurman op zaal. Met de buddy-knuffels hebben zieke kinderen een uniek maatje wat troost biedt in vervelende omstandigheden. De pedagogisch medewerkers en de kinderverpleegkundigen zijn de Vrienden van Carmen opnieuw dankbaar voor deze actie.

Vrienden van Carmen
Carmen kreeg op 20-jarige leeftijd een hersentumor waaraan zij op 25-jarige leeftijd overleed. Carmen had de wens om bij zieke kinderen een lach op hun gezicht te krijgen. Haar ouders hebben aan deze wens gehoor gegeven door de Stichting Vrienden van Carmen op te richten die buddy-knuffels schenkt aan zieke kinderen en 2020 met een nieuwe actie komt. De stichting maakt zieke kinderen blij en steunt anderzijds de Stichting STOPhersentumoren.nl. Opnieuw is een wens van Carmen in vervulling gegaan!