HomeActueelNieuwsDeze kerstmuziek verzacht de pijn

Deze kerstmuziek verzacht de pijn

26 december 2019

“Hier kan ik de rest van de dag van nagenieten”, zegt een patiënt glimlachend. Ze is eerste Kerstdag door verpleegkundigen met haar bed naar het trappenhuis gebracht, waar steeds meer patiënten aanschuiven. Gevolgd door medewerkers, vrijwilligers en mensen uit de omgeving van het ziekenhuis die het ziekenhuis een warm hart toe dragen. Een oud-medewerker is met haar gezin gekomen. “Ik ken dit zingen van toen ik hier werkte. Het was even haasten om 7.15 uur met z’n allen hier te zijn, maar het is zó fijn om te doen voor de patiënten; ik heb het er graag voor over”. “Deze muziek verzacht de pijn, ook van het feit dat ik met kerst hier lig”, vult een andere patiënt aan met een traan in zijn ooghoek.
Al van oudsher kent Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis deze mooie traditie van zingen in het trappenhuis. Van 7.15 – 7.45 uur wordt er op eerste Kerstdag, en ook op eerste Paasdag, gezongen. Jarenlang is Rik Melissant uit Middelharnis de vaste organist en brengen kinderen en ouderen spontaan hun muziekinstrument mee.
Waren het vroeger alleen en meer medewerkers, nu zingen ook vrijwilligers en mensen uit de omgeving graag mee. De muzikale kerstboodschap is te horen op de verste verpleegkamer en blijft nog even onderwerp van gesprek. Ook bij het ontbijt, wat iedereen na het zingen aangeboden krijgt in het restaurant van het ziekenhuis.

CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.