HomeActueelNieuwsVerlenging maatregelen

Verlenging maatregelen

2 april 2020

CuraMare neemt alle nodige maatregelen om besmetting en verspreiding van het coronavirus te beperken. CuraMare volgt nog altijd nauwgezet de maatregelen van het RIVM en de GGD. Welke consequenties deze maatregelen hebben voor onze zorg, leest u in dit bericht.

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zet, waar mogelijk, afspraken om in telefonische consulten, beeldbellen of stelt deze uit. Zo hoeven patiënten, als het niet noodzakelijk is, niet naar het ziekenhuis te komen. Het wijzigen en uitstellen van afspraken in het ziekenhuis doen wij om contacten te beperken, medewerkers beschikbaar te houden voor de zorg voor ernstig zieke patiënten en om ons voor te bereiden op de mogelijk toenemende zorgvraag. Daarnaast zijn de bezoektijden aangepast en de bezoekregels aangescherpt.

Benieuwd naar de maatregelen voor de ouderen- en thuiszorg? Lees een update op curamare.nl.

Beleid CuraMare
CuraMare werkt op dit moment nog altijd vanuit een crisisstructuur. Dit houdt in, dat er dagelijks een crisisbeleidsteamoverleg, een operationeel teamoverleg en capaciteitsoverleg plaatsvindt. Het crisisbeleidsteam houdt updates vanuit het RIVM nauwlettend in de gaten en vertaalt deze voor het operationeel team naar maatregelen en acties. In het capaciteitsoverleg wordt dagelijks de bezetting van medewerkers zo optimaal mogelijk ingepland. De medewerkers van CuraMare werken in vaste teams en afdelingen en worden verzocht thuis te blijven bij ziekteverschijnselen. Het belangrijkste is nu dat de zorg op onze locaties door kan blijven gaan. Daarom stellen we alles in het werk om onze medewerkers beschikbaar te houden.

CuraMare werkt daarin veel samen met regionale partners en ziekenhuizen.
Lees meer over de samenwerking met Spijkenisse Medisch Centrum en Maasstad Ziekenhuis.