HomeActueelNieuwsIC/CCU-afdeling stapt over op nieuw elektronisch patiëntendossier

IC/CCU-afdeling stapt over op nieuw elektronisch patiëntendossier

23 juni 2020

De IC/CCU-afdeling van ons ziekenhuis is op
23 juni succesvol overgestapt op een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD). 

Het elektronisch patiëntendossier waar de IC/CCU-afdeling sinds vandaag mee werkt is onderdeel van HiX, het ziekenhuisbrede EPD. Het EPD dat in oktober 2017 door 4 ziekenhuizen (Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis, Spijkenisse Medisch Centrum en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis) tegelijkertijd in gebruik werd genomen. 


Kwaliteitslag
Het nieuwe EPD is speciaal gericht op de IC/CCU-patiënt. Doordat de overige afdelingen van het ziekenhuis al met HiX werken, is er een grote kwaliteitslag gemaakt. Alle patiënteninformatie van een patiënt die voor of na opname op de IC/CCU is opgenomen, staat nu in hetzelfde systeem, daarmee is er in één systeem een totaalbeeld van de patiënt gecreëerd. Dat levert natuurlijk allerlei voordelen op die de kwaliteit ten goede komen. Het vermindert de kans op informatieverlies of fouten. De overdracht van of naar een verpleegafdeling gaat efficiënter en makkelijker en alle zorgprofessionals van alle andere disciplines werken gezamenlijk in hetzelfde EPD.

Samenwerking
De collega’s van de IC-afdeling van het Ikazia Ziekenhuis werkten al met de IC module van HiX. Door de goede samenwerking tussen de collega’s van beide ziekenhuizen, is het operationeel gaan van HiX voor onze IC/CCU zeer soepel verlopen.