HomeActueelNieuwsReguliere zorg gaat vooralsnog door

Reguliere zorg gaat vooralsnog door

8 oktober 2020


Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis blijft op dit moment gewoon nog de reguliere zorg aanbieden. Geen enkele patiënt hoeft weg te blijven uit angst voor corona.

Zoals was te lezen in de media, wordt de zorg in verschillende ziekenhuizen in Zuid-West Nederland afgeschaald. Alle ziekenhuizen doen er alles aan om corona het hoofd te bieden en benodigde zorg te blijven leveren. Daarvoor werken ziekenhuizen in de regio nauw samen en verspreiden ze hun zorg voor coronapatiënten.

Nu niet nodig
Op dit moment is het voor Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis nog niet nodig om reguliere zorg af te schalen. De afgelopen periode is er weleens een afspraak verplaatst, maar dit is niet de dagelijkse gang van zaken. Dat betekent dat afspraken, behandelingen en geplande operaties vooralsnog gewoon doorgaan.

Zorgvuldig
Als de zorg voor coronapatiënten regionaal verder toeneemt, kan het zijn dat er wel deels moet worden afgeschaald. Als het zover is, wordt zeer zorgvuldig gekeken welke zorg door moet gaan en welke uitgesteld kan worden én of het mogelijk is de behandeling naar Spijkenisse Medisch Centrum te verplaatsen. De zorg op de Spoedeisende Hulp blijft altijd doorgaan.

Op de hoogte
Uiteraard worden patiënten van wie afspraken worden verplaatst hiervan telefonisch op de hoogte gesteld. Hoort u niets, dan kunt u er ervan uitgaan dat uw afspraak, behandeling, of operatie doorgaat.

Blijf niet weg
Als u klachten heeft waarover u zich zorgen maakt, bijvoorbeeld pijn op de borst, roepen we u op om niet weg te blijven. U kunt het ziekenhuis veilig bezoeken: 'corona'  en 'niet corona' wordt strikt gescheiden.

In deze video leggen we uit hoe wij veilig zorg verlenen op onze afdeling Spoedeisende Hulp.

CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.