HomeActueelNieuwsTijdelijke landingsplaats helikopters bij ziekenhuis

Tijdelijke landingsplaats helikopters bij ziekenhuis

19 oktober 2020


In overleg met de GHOR/Veiligheidsregio en het ziekenhuis is er sinds maandag 19 oktober weer een tijdelijke landingsplaats voor helikopters bij ons ziekenhuis. De landingsplaats is gerealiseerd op het parkeerterrein bij de poliklinieken. 

Vervoer per ambulance of mobiele intensive care unit kost soms te veel tijd. Dan is het noodzakelijk om een helikopter in te zetten. Een tijdelijke landingsplaats voor helikopters zorgt ervoor dat patiënten snel naar verschillende andere ziekenhuizen in Nederland kunnen worden overgeplaatst, mocht het aantal patiënten sterk toenemen. 

Veiligheid
Tijdens het landen en opstijgen van een helikopter is veiligheid zeer belangrijk. De beveiliging op deze landingsplaats wordt gedaan door speciaal hiervoor opgeleide beveiligers. Om gevaarlijke situaties te voorkomen vragen we omwonenden om niet te komen kijken bij het opstijgen en landen van een helikopter.

We realiseren ons dat de aanleg van een landingsplaats voor een helikopter niet ideaal is in een woonwijk. Echter, het is in deze tijd van levensbelang voor patiënten. Daarom vertrouwen wij op ieders begrip.