HomeActueelNieuwsZorgverzekering in 2021, wat moet u weten?

Zorgverzekering in 2021, wat moet u weten?

23 december 2020

Patiënten moeten ook volgend jaar kunnen rekenen op toegang tot goede ziekenhuiszorg. Dat is de inzet van zorgverzekeraars en ziekenhuizen. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis heeft voor het jaar 2021 een contract afgesloten met bijna alle zorgverzekeraars voor alle behandelingen en onderzoeken. Alleen met EUcare/Aevitae zijn we nog in onderhandeling. Dit heeft te maken met het feit dat EUcare/Aevitae zich als enige niet aansluit bij de landelijke compensatieregeling voor inkomstenverlies en extra kosten door corona voor de ziekenhuizen.

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en Zorgverzekeraars Nederland hebben ook voor 2021 weer zo’n regeling met elkaar afgesproken, om de financiële impact van corona op de ziekenhuizen te verkleinen en daarmee de kwaliteit en continuïteit van ziekenhuiszorg voor iedereen in Nederland te waarborgen.

Wat dit betekent voor verzekerden
Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis spant zich in om alsnog tot een kostendekkende overeenkomst te komen met EUcare/Aevitae. Dit doen we zodat ook in 2021 patiënten die bij EUcare/Aevitae verzekerd zijn in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis terecht kunnen zonder eventuele (extra) financiële consequenties. Wanneer dat ondanks al onze inspanningen toch niet lukt, moeten verzekerden bij EUcare/Aevita zelf met hun verzekeraar afstemmen over de eventuele financiële consequenties voor hen.

Verzekerden bij alle andere zorgverzekeraars hebben nu al de zekerheid dat ze komend jaar met een gerust hart in Het Van-Weel Bethesda Ziekenhuis terechtkunnen. 

 

 

CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.