HomeActueelNieuws'Kado-kisten' als dank voor inzet met hart en ziel tijdens corona-crisis

'Kado-kisten' als dank voor inzet met hart en ziel tijdens corona-crisis

22 januari 2021Covid-unit Nieuw Rijsenburgh
De Covid-unit van woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh poseert met de vlaggetjesslinger uit het pakket.


De gemeente Goeree-Overflakkee heeft bij Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en alle andere zorginstanties streekpakketten laten bezorgen. Dit als dank aan de circa 4.500 zorgprofessionals op het eiland voor hun onvermoeibare inzet in tijden van Covid.

Artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, schoonmakers en al het andere medische en ondersteunende personeel troffen deze week tot hun verrassing tientallen kado-kisten aan in het personeelsrestaurant van het ziekenhuis.

Opgetogen
De zorgverleners reageerden opgetogen op deze originele manier van bedanken vanuit de gemeenschap. "Enorm leuk en attent dat er zo aan ons wordt gedacht," zei een verpleegkundige.

'Erg mooi!'
Anesthesiemedewerker Willem de Jonge schreef een fraaie bedankmail: "Bij mij leeft de behoefte om namens het ziekenhuis en CuraMare alle burgers en bedrijven te bedanken die zo intensief met ons hebben meegeleefd tijdens de eerste en huidige Covid-periode. We zijn getrakteerd op extraatjes vanuit de gemeente, bedrijven, patiënten en meelevende burgers. Erg mooi en veel dank!"

Vlaggetjesslinger
Het streekpakket bestaat uit een houten kist met onder meer appels, bananen, sap, cake en kruukplaetjes (een lokale lekkernij). Plus een vlaggetjesslinger, met Goereese/Flakkeesche teksten. Hiermee kunnen de zorgverleners zichzelf op de foto zetten.

Erkenninhg
Burgemeester en wethouders spreken in een brief, die in de kist zit, hun dank uit. De erkenning gaat uit naar alle medische beroepen, maar ook naar iedereen die hen ondersteunt, onder wie baliepersoneel, secretariaten, schoonmakers, ICT,  P&O en de logistiek. 

Alles op alles
B&W schrijven onder meer: "We weten dat deze periode veel van iedereen heeft gevergd' en "Bedankt dat jullie, ondanks de drukte, moeheid en stress, alles op alles zetten voor patiënten, cliënten en iedereen op Goeree-Overflakkee die zorg nodig heeft."

Foto onder: in de kist zat onder meer vers fruit, sap, cake en koekjes. Voor de inhoud en leveranciers: zie het persbericht, onderin dit bericht.
kadokist gemeente aan zorgverleners jan2021

Cadeau gemeente fruitkist
Persbericht gemeente: 'Goeree-Overflakkee bedankt zorg met streekpakket'. (21-1-2021).

CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.