HomeActueelNieuwsNieuwe dialyselocatie in polikliniek Hellevoetsluis

Nieuwe dialyselocatie in polikliniek Hellevoetsluis

28 januari 2021


Afgelopen week heeft het Dialysecentrum van het Maasstad Ziekenhuis intrek genomen in de polikliniek van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Hellevoetsluis. Dit is de derde locatie waar het Dialysecentrum actief is. Er zijn in Hellevoetsluis twee dialyseplaatsen waar per week acht patiënten in de regio Hellevoetsluis / Goeree-Overflakkee gebruik van kunnen maken, zodat ze dichter bij huis veilig kunnen dialyseren.

Polikliniek Het Nieuwe Weergors in Hellevoetsluis

Op de nieuwe dialyselocatie kunnen patiënten dialyseren die in de overgang zitten van dialyseren in het ziekenhuis naar thuisdialyse, maar ook patiënten die thuis niet de mogelijkheid hebben om te dialyseren kunnen er terecht. “Er wordt met dezelfde protocollen en procedures gewerkt als in het Dialysecentrum in het Maasstad Ziekenhuis en in Spijkenisse Medisch Centrum”, vertelt Iris Verberk, nefroloog in het Maasstad Ziekenhuis.

Zorg dichterbij huis
De dialysebehandeling in de polikliniek van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde verpleegkundige van Thuisziekenhuis Nederland in opdracht van een nefroloog van het Maasstad Ziekenhuis, die ook eindverantwoordelijk is voor de behandeling. De nefroloog is altijd bereikbaar voor vragen of problemen rond de behandeling en neemt regelmatig contact op met de patiënt en de verpleegkundige zowel telefonisch, fysiek als via beeldbellen. Hierdoor worden ziekenhuisbezoeken in Rotterdam of Spijkenisse zo veel mogelijk beperkt en vervangen door zorg dichterbij huis. Door de reistijd te verminderen, houden patiënten meer tijd over voor andere dingen, hetgeen hun kwaliteit van leven verhoogt.

Mariska Shekary, lid raad van bestuur van CuraMare: “Het is erg fijn dat patiënten in onze regio nu ook dichterbij huis gedialyseerd kunnen worden. Als Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis vinden we het dan ook erg belangrijk om binnen de regio goed samen te werken met andere ziekenhuizen. Dit is één van de vele mooie samenwerkingen die we met het Maasstad Ziekenhuis hebben”.


CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.