HomeActueelNieuwsStart vaccinatie patiënten hoog-risicogroepen

Start vaccinatie patiënten hoog-risicogroepen

1 april 2021

 

Op 31 maart is Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis gestart met het vaccineren van patiënten met specifieke ziekten of aandoeningen waarmee zij tot een medische hoog-risicogroep behoren. Zij lopen namelijk een hoger risico dat een coronavirusinfectie (COVID-19) ernstiger verloopt. Het ziekenhuis heeft in opdracht van het RIVM patiënten geselecteerd die op dit moment in aanmerking komen voor vaccinatie, zij hebben inmiddels een oproep ontvangen. Deze vaccinaties vinden plaats in sportcomplex De Gooye in Dirksland.

Vaccinatie biedt deze patiënten bescherming tegen COVID-19, zodat zij minder kans hebben COVID-19 op te lopen of om ernstige gevolgen daarvan te ondervinden. Het vaccin dat gebruikt wordt, is het Moderna-vaccin. Patiënten ontvangen twee doses met een tussenperiode van ongeveer vier weken. De vaccinatie is gratis en patiënten kiezen zelf of zij de vaccinatie wel of niet halen. 

Meer weten?
Meer informatie over de vaccinatie is te vinden op de webpagina www.rivm.nl/prioritering-medische-risicogroepen.


 
CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.