HomeActueelNieuwsAanvraag Corona Certificaat toch mogelijk bij 1 vaccinatie i.c.m. Covid 19

Aanvraag Corona Certificaat toch mogelijk bij 1 vaccinatie i.c.m. Covid 19

6 juli 2021

 

Sinds 24 juni worden door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport test- en vaccinatiebewijzen uitgegeven voor binnenlands en Europees gebruik. Dit zijn de zogeheten Coronatoegangsbewijzen. Met ingang van 1 juli kunnen deze bewijzen worden gebruikt om mee te reizen binnen de Europese Unie, ook wel het Digitaal Covid Certificaat (DCC) genoemd.

Nog niet geregistreerd in MijnRIVM
Voor personen die Covid-19 hebben doorgemaakt en daarom 1 vaccinatie hebben ontvangen, geldt dat deze enkele prik, vanwege technische redenen bij het RIVM, nog niet als volledige vaccinatie staat geregistreerd in MijnRIVM. Zij kunnen daardoor niet direct hun vaccinatiegegevens uploaden in de CoronaCheck-app, zoals dit voor personen met 2 vaccinaties wel het geval is. Dit geldt ook voor personen die geen toestemming hebben gegeven om de gegevens van de vaccinatie te registreren bij het RIVM.

Uitzonderingsroute
Hoewel door het ministerie van VWS hard wordt gewerkt aan een oplossing voor dit probleem, betekent dit dat deze groepen op dit moment nog geen DCC kunnen aanvragen. Om te voorkomen dat zij tussen wal en schip vallen, is voor hen een uitzonderingsroute ontwikkeld voor het verkrijgen van een vaccinatiebewijs. Door het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis worden voor deze specifieke groep patiënten alléén op 14 juli tussen 8:30 en 17:00 uur (papieren) vaccinatiebewijzen uitgegeven.

Toch een vaccinatiebewijs ontvangen
Indien u als kwetsbare patiënt door het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis bent gevaccineerd en slechts één vaccinatie heeft ontvangen vanwege doorgemaakte Covid-19 of heeft u er voor gekozen om de gegevens niet te delen met het RIVM.  Dan kunt u op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en registratiekaart die verstrekt is bij de vaccinatie op bovenstaande datum een vaccinatiebewijs ontvangen in vergaderkamer K1-2020 in het Centraal Kantoor van het ziekenhuis. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken en kunt zich melden bij de receptie welke u zal verwijzen naar de vergaderkamer in het Centrale kantoor.

Voor patiënten die via het ziekenhuis twee vaccinaties of het Janssen vaccin hebben gehad, geldt dat zij wel via de reguliere weg met de CoronaCheck app een vaccinatiepaspoort kunnen genereren.

Afbeelding: CoronaCheck-App

CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.