HomeActueelNieuwsComfortabel en veilig bevallen in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Comfortabel en veilig bevallen in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

13 september 2021

 

De kraamsuites binnen verloskundig centrum CuraVita in van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland zijn nu via een virtuele tour toegankelijk voor zwangeren en hun partner. Tijdens deze rondleiding neemt Sija, obstetrie verpleegkundige, de kijker mee door het verloskundig centrum.
Zij en haar collega’s vertellen wat je als zwangere allemaal kunt verwachten als je bevalt in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.


Luxe kraamsuites
De kraamsuites in verloskundig centrum CuraVita zijn van alle gemakken voorzien. Elke suite heeft een ruime privébadkamer en een keukentje. Partners kunnen blijven slapen op het logeerbed. En als de baby eenmaal geboren is, dan vindt alle zorg op dezelfde suite plaats. Moeders en hun pasgeboren baby’s blijven steeds samen. Dat is het uitgangspunt van de gezinsgerichte zorg die Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis biedt.

Foto: De luxe kraamsuites bieden ruimte voor moeder, partner en kind

Roos van der Werf uit Bruinisse beviel afgelopen juli, de drukste maand van dit jaar, in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis: “Hoewel het druk was op de afdeling heb ik daar weinig van gemerkt.
De verpleegkundigen, verloskundigen en de gynaecoloog waren er voor me wanneer dat nodig was. Bevallen is natuurlijk erg heftig, maar zij hebben ervoor gezorgd dat ik me op mijn gemak en veilig voelde, ons verblijf was als een warme deken. Onze zoon was ook na de bevalling in goede handen, de verpleegkundigen hebben ons erg fijn geholpen met de eerste zorg voor hem tot het moment dat we naar huis mochten en onze kraamhulp die taak overnam. We kijken er met een goed gevoel op terug en genieten thuis verder van onze kraamweken als gezin van drie!”


Foto: Roos van der Werf en haar zoontje Jan

Gezinsgerichte zorg
Verloskundig centrum CuraVita is onderdeel van het Vrouw & Kind Centrum van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Vanuit de visie en de kernwaarden biedt het ziekenhuis gezinsgerichte zorg; het zoveel mogelijk bij elkaar houden van een gezin. De hechting tussen moeder en kind, en partner en kind, begint vanaf de geboorte. Door gezinsgerichte zorg is het mogelijk om moeder, partner en kind bij elkaar op één kamer te plaatsen. Ook voor ouders van zieke pasgeborenen komen er steeds meer mogelijkheden om bij het kind te verblijven. De zorg wordt geleverd door een multifunctioneel team van gespecialiseerde medewerkers, zoals kinder-, obstetrie- en gynaecologieverpleegkundigen, verloskundigen, kinderartsen en gynaecologen. De patiënt staat altijd centraal.

Coöperatie Geboortezorg Zuid aan Zee
Als netwerkzorgorganisatie wil Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis door de sterke binding met andere zorgverleners een bijdrage leveren aan goede zorg aan de inwoners van Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en Schouwen-Duiveland. Een mooi voorbeeld hiervan is dat het ziekenhuis met de geboortezorg in een coöperatie werkt. Geboortezorg Zuid aan Zee is een unieke samenwerking tussen verloskundig centrum CuraVita van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, gynaecologen van het ziekenhuis, verloskundigenpraktijken en kraamzorgorganisaties op Goeree-Overflakkee, Voorne-putten en Schouwen-Duiveland. Het doel is zwangere vrouwen en hun baby de beste zorg geven.

Binnenkijken en meer informatie over verloskundig centrum CuraVita?
Door de ontwikkelingen rondom het Coronavirus, gaan onze rondleidingen de komende tijd nog niet door. Om toch een inkijkje te geven, neemt obstetrieverpleegkundige Sija de kijker tijdens een virtuele tour mee door het verloskundig centrum en komen er diverse zorgmedewerkers en medisch specialisten aan het woord.

 

CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.