HomeActueelNieuwsCliniClowns brengen lach op Kinderafdeling

CliniClowns brengen lach op Kinderafdeling

13 juni 2022

 

Afgelopen donderdag brachten CliniClowns Mimus en Teun van stichting CliniClowns Nederland hun eerste bezoek aan de Kinderafdeling van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. De komende weken zullen ze nog een aantal keer op donderdagochtend de kinderafdeling bezoeken en vanaf augustus zijn ze iedere donderdagochtend aanwezig voor kinderen die de kracht van een lach nodig hebben omdat ze bang, onzeker, eenzaam of verdrietig zijn.

Naast de kinderafdeling kunnen de clowns ook op andere afdelingen van het ziekenhuis worden ingezet waar kinderen behandeld worden, zoals de Gipskamer of SEH. Een zorgeloos moment met CliniClowns maakt dat zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn. Een lach haalt de positieve kracht in hen naar boven en dat heeft een blijvend effect. Met creativiteit, improvisatiespel en humor zorgen ze ervoor dat kinderen zich emotioneel sterker voelen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld stress en angst wegnemen voor prikmomenten.


CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.