HomeActueelNieuwsSuccesvolle livegang digitale informatieoverdracht ambulance naar SEH

Succesvolle livegang digitale informatieoverdracht ambulance naar SEH

7 juli 2022

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is live gegaan met de digitale informatieoverdracht van de ambulance naar de Spoedeisende Hulp (SEH). Dit zorgt ervoor dat de SEH-medewerkers nog beter voorbereid zijn en patiënten sneller de juiste zorg krijgen. Weer een belangrijke stap in het verbeteren van spoedzorg voor inwoners uit onze regio.

Met de nieuwe koppeling kunnen ambulancemedewerkers meer relevante informatie overdragen over de patiënt aan de Spoedeisende Hulp. De informatie komt direct in het elektronisch patiëntendossier. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte informatieoverdracht.

Tina van Schaik (projectleider) en Nely Zoeteweij (zorgcoördinator Spoedeisende Hulp) zijn sinds de start bij het project betrokken en erg enthousiast over de nieuwe innovatieve werkwijze.  Nely: “Verpleegkundigen en artsen weten nu precies wanneer een patiënt arriveert. In het elektronisch patiëntendossier staan alle metingen, welke medicatie de patiënt eventueel al heeft gekregen en de laatste updates. Dit zorgt ervoor dat SEH-medewerkers beter voorbereid zijn en zij patiënten sneller de juiste zorg kunnen verlenen.”

De digitale informatieoverdracht van de ambulance naar de Spoedeisende Hulp is een onderdeel van het landelijke programma Met spoed beschikbaar en in samenwerking met Traumacentrum Zuidwest-Nederland, Ambulance Rotterdam-Rijnmond, Chipsoft, PinkRoccade Ziekenhuizen en ZiZo tot stand gekomen.

Op de foto, vlnr: Jeanine Oost (SEH-verpleegkundige), Tina van Schaik (projectleider), Nely Zoeteweij (zorgcoördinator Spoedeisende Hulp), Ankie Kuiper (Traumacentrum Zuidwest-Nederland), Karen Kloppenburg (Pink Roccade Ziekenhuizen), Kwadwo Buabeng (Pink Roccade Ziekenhuizen), Kim van der Vlist (ZIZo), Stephanie Roggenveen (ZIZo) en medewerkers van Ambulance Rotterdam-Rijnmond.

 

CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.