HomeActueelNieuwsVrienden van Ziekenhuis Dirksland schenkt 25 tilliften

Vrienden van Ziekenhuis Dirksland schenkt 25 tilliften

22 december 2022


Wilhelma Veenstra, afdelingshoofd Verpleegafdeling: “Tot voor kort werden patiënten verplaatst met een mobiele tillift die rouleerde over de afdeling. Nu er vaste tilliften zijn geïnstalleerd op diverse kamers, kunnen patiënten sneller en comfortabeler gemobiliseerd worden. Met de komst van de nieuwe tilliften is het verplaatsen van de patiënt daarnaast eenvoudiger en minder belastend geworden voor het verplegend personeel.”

Ook op de IC maken de tilliften een groot verschil: “We krijgen steeds vaker te maken met obese patiënten. Dankzij de nieuwe tilliften zijn deze patiënten beter te verplegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verplaatsen naar een ander soort bed, het verschonen van het bed, etc. Ook voor de patiënt zijn dit soort handelingen nu veel comfortabeler”, aldus afdelingshoofd Marieke van Splunter. Het ziekenhuis is de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland dan ook erg dankbaar voor deze prachtige gift.

Bestuurswisseling
Voor secretaris van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland, Toos Buijs, was dit het laatste officiële moment binnen haar functie. Toos heeft zich vanaf de oprichting van de stichting in 2007 altijd met hart en ziel ingezet ten behoeve van de patiënten van het ziekenhuis. Wij danken Toos voor haar jarenlange inzet en de fijne samenwerking! Per december is Natasja Robijn de nieuwe secretaris van de stichting. Natasja: “Ik heb ja tegen deze bestuursfunctie gezegd, omdat ik de doelstellingen van de stichting erg mooi vind. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is van grote waarde binnen de regio. Als ik daar een steentje aan kan bijdragen door mij in te zetten voor de ‘Vrienden van’ dan doe ik dat met veel plezier.”

Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland
De Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland zet zich in voor projecten die de zorg, diagnostiek en behandeling van patiënten in het ziekenhuis verbeteren. Het ziekenhuisbudget biedt vaak te weinig mogelijkheden voor deze belangrijke extra’s, daarom zet de stichting zich in om juist die zaken te realiseren. Het komt regelmatig voor dat mensen in hun testament een bedrag van hun vermogen schenken aan de stichting en daarmee aan het ziekenhuis. Soms omdat ze daar zelf goed verzorgd zijn of gewoon omdat ze het ziekenhuis een warm hart toedragen. Wilt u ook vriend worden van het ziekenhuis? Kijk dan voor meer informatie op de website: vrienden.vanweelbethesda.nl.

 

Foto: De 25 tilliften zijn geïnstalleerd op de IC en de Verpleegafdeling, zodat de patiënt sneller en comfortabeler gemobiliseerd kan worden.


 

CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.