HomeActueelNieuwsSamen de handen uit de mouwen bij CuraMare

Samen de handen uit de mouwen bij CuraMare

22 maart 2024

Afgelopen week is door jong en oud flink de handen uit de mouwen gestoken op alle locaties van CuraMare. Donderdag 14 maart door leerlingen van de CSG PrinsMaurits tijdens hun eigen PMDoet  en vrijdag en zaterdag  door vrijwilligers tijdens het landelijke NLDoet.

PMDoet
Enthousiaste leerlingen met het profiel zorg en welzijn toonden donderdag in Nieuw Rijsenburgh hun betrokken en zorgzame houding. Zo bezorgden zij de bewoners een ontspannen middag met spelletjes, beweegactiviteiten en zelfgebakken kruudplaetjes bij de koffie. Een genoegen voor de bewoners én een mooie kans voor de leerlingen om kennis te maken met de ouderenzorg.  

NLDoet
Op alle woonzorglocaties en in het ziekenhuis waren vrijwilligers actief voor het welzijn van  bewoners, cliënten en patiënten. In het ziekenhuis hielpen wethouder Berend Jan Bruggeman en Henk van Putten mee met het vullen van goodiebags. Voor kleine kinderen is een bezoek aan de SEH van het ziekenhuis erg spannend. Daarom krijgen ze ter afleiding een fleurige tas, gevuld met kleurplaten, potloden, sleutelhangers en andere leuke dingen. Wethouder Henk van Putten: “Door hier mee te helpen willen we onze waardering tonen. Niet alleen voor deze actie maar voor alle vrijwilligers die het hele jaar door aan de slag zijn in onze gemeente”.

Bewoners van de woonzorglocaties kunnen vanaf nu genieten van schone terrassen en gevulde bloembakken. Of ze genoten vrijdag en zaterdag van bloemschikken, muzikale activiteiten, en van al het lekkers dat live gebakken werd. “Het is geweldig dat ze dit allemaal voor ons doen”, zei een bewoner blij tijdens het bloemschikken. “Met je handen bezig zijn is fijn, maar deze sociale contacten doen iedereen goed.” Bewoners in Ebbe en Vloed konden rekenen op beauty-verwenmomenten. De Bruse barbier, Denise Pegels van MOOI en de beautybus gaven dames en heren een momentje van aandacht met een knipbeurt, manicure- of gezichtsbehandelingen. Bij de afsluitende bingo vielen ook beautyprijzen te winnen

De plus doen we samen
Vrijwilligers bij CuraMare zorgen voor de plus in de organisatie. Zij zorgen voor dát extraatje waardoor onze patiënten en cliënten een nog prettiger verblijf hebben. Christina Verkerke, manager vrijwilligers, is dan ook blij met het extra vrijwilligerswerk dat tijdens de NLDoet dagen gedaan wordt: “De verbinding met jong en oud en het betekenisvolle werk dat ze doen, geeft iedereen hartverwarmende dagen!” CuraMare dankt iedereen die op welke wijze dan ook een bijdrage geleverd heeft aan deze succesvolle Doet-dagen!

Wethouders Berend Jan Bruggeman en Henk van Putten vulden afgelopen vrijdag goodiebags in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. (Foto: Heijbloemfotografie)