HomeActueelNieuwsKeppie voor Oncologieafdeling

Keppie voor Oncologieafdeling

22 februari 2018

oncologie-keppieDoor een schenking van de Stichting Roparun krijgen 150 patiënten van de Oncologieafdeling van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis een Keppie. Een Keppie is een slaapmuts voor mensen die door een chemokuur het haar (tijdelijk) verliezen. Annemieke van Lubeek de bedenker van Keppie kwam deze op 15 februari zelf overhandigen.

Het (tijdelijk) verliezen van je haar heeft een behoorlijke impact op je leven. Je ziet er niet alleen anders uit, maar op het moment dat je echt kaal wordt door chemotherapie merk je pas dat haar ook een functie heeft. Haar houdt namelijk je natuurlijke warmte vast. Daarnaast is je huid gevoeliger en je natuurlijke thermometer is van slag. Zaken waar de bedenker van Keppie rekening mee heeft gehouden nadat zij dit zelf aan den lijve ondervond. Het hoofd overdag bedekken was geen probleem; daar waren allerlei oplossingen voor. Voor ’s nachts was er echter geen comfortabele oplossing om het hoofd warm te houden. Zo kwam zij het idee om een slaapmuts te maken van zachte ademende fleece en zonder harde randen, zodat je ’s nachts comfortabel en warm kunt slapen.

Manuela Vervloet, afdelingshoofd van de Oncologieafdeling is blij met de schenking van de Stichting Roparun. “Het is de 2e keer dat wij Keppies ontvangen voor onze oncologiepatiënten. In deze toch al moeilijke tijd is het fijn als je in ieder geval lekker slaapt. Hopelijk genieten onze patiënten van een warme en goede nachtrust’.

CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.