HomeActueelNieuwsNieuwe MRI voor Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Nieuwe MRI voor Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

26 april 2018

Op donderdag 26 april werd in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis een nieuw MRI-apparaat geplaatst.

Een MRI-scanner wordt gebruikt om nauwkeurige beelden te maken van onder andere hersenen, ruggenmerg, zenuwen, spieren, pezen en gewrichtsbanden en buikorganen. Het apparaat werkt met magnetische velden. Alleen al de magneet weegt 4,5 ton.

Met de nieuwe MRI-scanner heeft Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis een apparaat in huis dat voorzien is van de nieuwste technologieën. Zo is de scansnelheid veel groter, afhankelijk van het soort onderzoek, is het onderzoek dan ook sneller klaar. Een groot voordeel wat de patiënten direct zullen merken is dat de opening groter is dan bij het oude apparaat. Het scheelt 10 cm en is zeker voor patiënten met claustrofobie een hele verbetering. Ook met het design van het apparaat is rekening gehouden om de patiëntbeleving van een onderzoek zo prettig mogelijk te maken.

Paul van der Velden, lid raad van bestuur CuraMare, gaf het startsein van het takelen van de magneet. Met een speciale kraan werd de magneet over een gebouw naar de MRI-ruimte getakeld. Een nauwkeurige klus vanwege de beperkte ruimte. De komende weken wordt de MRI-scanner klaargemaakt voor gebruik.

In de film die gemaakt is, is te zien dat het plaatsen van de MRI een precieze klus was.

 

 

 

 

CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.