HomeActueelNieuwsLions Club schenkt 6000 euro aan kinderafdeling Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Lions Club schenkt 6000 euro aan kinderafdeling Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

31 mei 2018

 

Op 29 mei bezochten de heren Arjo Spuij en Rien-Jan Benschop van de Lions Club Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Zij kwamen een cheque overhandigen van € 6.000 voor de kinderafdeling.
Paul van der Velden, lid van de raad van bestuur, mocht de cheque in ontvangst nemen.

Wie kent Goeree-Overflakkee quiz
Om dit geld op te halen organiseerde de Lions Club op 16 maart de quiz ‘Wie kent Goeree-Overflakkee’ in De Staver. 42 deelnemende teams streden om de eer wie Goeree het beste kent. ‘Het was een ontzettend leuke avond met een goede sfeer. De avond was zo georganiseerd dat iedereen kon meedoen. Alle leden van de Lions Club hadden tafels toegewezen gekregen om te bedienen. Zo konden we allemaal onze bijdrage leveren en dat was fijn om te doen’, aldus Rien-Jan Benschop.

Familiekamers
Paul van der Velden is enorm blij met de bijdrage van de Lions Club. ‘Wij zijn blij met initiatieven zoals deze. Niet alleen vanwege de financiën, maar ook vanwege de binding met ons ziekenhuis. Met het geld dat wij hebben ontvangen, gaan we de familiekamers op de kinderafdeling inrichten’, vertelt Paul van der Velden. ‘We hopen eind van dit jaar te starten met de verbouwing’. Kinderarts Marieke Bax vult aan ‘Kindgerichte zorg vinden wij ontzettend belangrijk. Het is belangrijk voor ouder en kind om bij elkaar te kunnen zijn. Voor zieke of te vroeg geboren baby’s hebben we nu geen mogelijkheden. En dat terwijl het voor de hechting zo belangrijk en waardevol is als de ouders bij hun baby kunnen blijven. Wij zijn dan ook blij met de gift van de Lions om de familiekamers in te richten. En daarnaast hebben we met collega’s van de kinderafdeling een ontzettend leuke quizavond gehad.’

Lions Club Goeree-Overflakkee
De Lions Club Goeree-Overflakkee is opgericht in 1957 en één van de oudste clubs van Nederland. Thans zijn er 34 leden. Met diverse projecten en acties worden de doelstellingen van de club nagestreefd.