HomeActueelNieuwsDiabetesevent groot succes

Diabetesevent groot succes

28 mei 2018

Op 24 mei stonden diabetesverpleegkundigen Van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis op een groots diabetesevent in de Rotterdamse Kuip. Zo’n360 patiënten met diabetes (suikerziekte) kwamen langs om meer te horen over de toekomst met diabetes.

Tijdens diverse presentaties werden patiënten geïnformeerd over diabetes type 1 en 2. De diabetesverpleegkundigen en de GZ psycholoog  Van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis gaven een presentatie over de invloed van angst bij diabetes. Daarnaast stonden zij patiënten te woord en gaven onder andere lifestyle tips voor mensen met diabetes en informatie over de technieken en medicatie die er op het moment zijn. Joke Stolk, diabetesverpleegkundige “sommige presentaties maakte veel emoties los bij de luisteraars. Het was voor hen ook herkenbaar en goed om andere mensen te ontmoeten die ook diabetes hebben “.

Wat is diabetes ook wel bekend als suikerziekte?

Diabetes Mellitus zoals de medische term is, is te verdelen in verschillende typen waaronder type 1 en type 2.  Bij Diabetes Mellitus type 1 maakt het lichaam geen eigen insuline aan. Het lichaam kan niet zonder insuline en patiënten moeten de rest van hun leven insuline toedienen. De ziekte ontstaat vaak op jonge leeftijd en klachten zijn o.a. extreme dorst, droge mond, ver­moeidheid, vermagering, slecht genezen van wondjes en een verminderde weerstand. Bij Diabetes Mellitus type 2 maakt het lichaam te weinig insuline aan of het lichaam reageert niet goed op de aangemaakte insuli­ne. Onder andere erfelijke aanleg, overgewicht en weinig bewegen) veroorzaken dit type diabetes dat vaak op latere leeftijd ontstaat.

Meer informatie en contact

Heeft u vragen over diabetes dan kunt u op werkdagen telefonisch contact opnemen met de diabetesverpleegkundigen via telefoon 0187 60 72 34.

Of via de mail op diabetesverpleegkundigen@vanweelbethesda.nl of neem contact op met uw eigen diabetesverpleegkundige of praktijkondersteuner bij uw huisarts.

CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.