HomeIk ben patiëntFaciliteitenPatiënt Ondersteunings Punt

Patiënt Ondersteunings Punt

VOOR PERSOONLIJKE BEGELEIDING BINNEN HET ZIEKENHUIS

Als u een afspraak op de polikliniek van ons ziekenhuis heeft, kan het fijn zijn dat er iemand met u meegaat ter ondersteuning. Natuurlijk is het fijn als bijvoorbeeld uw partner, zoon, dochter, of nabije kennis met u mee kan. Echter kan het zijn dat er niemand beschikbaar is. Vanuit het ziekenhuis kunnen wij er dan voor zorgen dat u bij de entree en gedurende uw bezoek ondersteund en begeleid wordt door een vrijwilliger vanuit het Patiënt Ondersteuning Punt, het POP.

Voor wie?
Iedereen die behoefte heeft aan ondersteuning en begeleiding in het ziekenhuis. In verband met de wet op de privacy (AVG) gaat de vrijwilliger van het POP niet mee de spreekkamer in. De ondersteuning/begeleiding is alleen in het ziekenhuis voor polikliniek afspraken.

Hoe zit het met vervoer?
Het POP zorgt voor ontvangst van de patiënt vanaf de entree van het ziekenhuis, de begeleiding binnen het ziekenhuis en het verlaten van het gebouw. Voor vervoersvragen van en naar het ziekenhuis verwijzen wij naar taxivervoer en Automaatje van Stichting ZIJN.

Hoe kan ik patiëntondersteuning aanvragen?
Bel op werkdagen tussen onderstaande tijden naar 0187 60 7119 of e-mail naar pop@vanweelbethesda.nl. De aanvraag moet minimaal 3 werkdagen vóór de afspraak in het ziekenhuis bij ons binnen zijn. Houd bij de aanvraag de datum en het tijdstip van de afspraak bij de hand. Geef aan of er gebruik gemaakt wordt van hulpmiddelen; denk aan een rollator, hoortoestel e.d. Graag noteren wij ook een contactpersoon die voor de patiënt het eerste aanspreekpunt is. Vanwege de wet op de privacy (AVG) noteren wij geen persoonlijke gegevens en medische informatie.

Telefoon: 0187 60 7119 

  • maandag van 13.30-14.30 uur
  • dinsdag van 13.30-15.00 uur 
  • woensdag van 10.00-11.30 uur 
  • donderdag van 10.00 -11.30 uur 
  • vrijdag van 13.30-15.00 uur
    met uitzondering van feestdagen en de week tussen Kerst en Oud en Nieuw

E-mail: pop@vanweelbethesda.nl