Anesthesiologie is betrokken bij alle ingrepen en onderzoeken waarbij (een vorm van) verdoving nodig is. Dit kan zijn voor de algehele narcose of ruggenprik bij een operatie, maar ook voor een plaatselijke verdoving bij een pijnlijk of onaangenaam onderzoek, tijdens een bevalling of ter bestrijding van chronische pijn. Naast het werken op de operatiekamer werken de anesthesiologen ook veel op de Spoedeisende Hulp en de Intensive Care.
Een afspraak maken voor de Pijnpoli
U kunt voor de pijnpoli een afspraak maken via 0187 60 73 79. Zij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 – 16.30 uur. Voor de pijnpoli kunt u alleen terecht op de locatie Dirksland. Voor overige vragen kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur contact opnemen op 0187 60 73 79.
Een afspraak maken voor de PreOperatieve Screening
U kunt voor de Pre Operatieve Screening een afspraak maken via het afsprakenbureau op 0187 60 23 55. Zij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 – 16.30 uur. Voor de preoperatieve screening kunt u alleen terecht op de locatie Dirksland. Een afspraak duurt ongeveer 2 uur.
Het is van belang om bij elk bezoek aan ons ziekenhuis een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) mee te nemen.
Komt u voor een operatie of onderzoek waarbij verdoving nodig is naar het ziekenhuis, dan bezoekt u eerst de Pre Operatieve Screening. Tijdens dit spreekuur spreekt u met o.a. de apothekersassisten, de doktersassistent, verpleegkundigen en de anesthesioloog
Op basis van de Pre Operatieve Screening maakt uw behandelend arts een beslissing over uw medicatie voor, tijdens of na uw operatie.
De apothekersassistente spreekt met u door welke mediatie u gebruikt en of er medicatie is waar u allergisch voor bent. Wij vragen u om een actueel overzicht van uw medicijnen en, indien van toepassing, oogdruppels, inhalatiemedicatie en zalven mee te nemen naar het PreOperatief Spreekuur. Het medicatieoverzicht kunt u opvragen bij uw eigen apotheek.
De doktersassistente neemt uw bloeddruk op. Ook bespreekt zij met u eventuele onduidelijkheden op de vragenlijst. Deze lijst heeft u gekregen toen u te horen kreeg dat u voor een operatie of onderzoek met verdoving komt.
De anesthesioloog, physician assistant anesthesiologie of anesthesieassistent beoordeelt of u gezond genoeg bent voor de operatie of het onderzoek. U krijgt een gesprek waarin onder andere de verschillende mogelijkheden van anesthesie (verdoving) worden uitgelegd. Ook doen zij een lichamelijk onderzoek en als het nodig is wordt u doorverwezen naar een andere specialist voor aanvullend onderzoek.
De verpleegkundige geeft u informatie over uw opname in het ziekenhuis en stelt u vragen die voor uw opname en operatie nodig zijn. U kunt bij de verpleegkundige ook terecht voor al uw vragen. Spreekt u de verpleegkundige niet tijdens de POS-poli, dan neemt zij alle informatie met u door op de dag van uw opname.
Klik hier voor een overzicht van de wachttijden van al onze specialismes en behandelingen. De wachttijden hebben UITSLUITEND betrekking op afspraken die niet spoedeisend zijn. Bij vrijwel alle specialismen kan een patiënt eerder gezien worden, indien de huisarts hiervoor persoonlijk contact met de specialist opneemt. De wachttijden worden maandelijks bijgewerkt.
23 dec.
De poliklinieken en radiologie in Brielle en Hellevoetsluis zijn tussen kerst en nieuwjaar gesloten....
Lees het hele bericht