Chirurgie

Chirurgie of heelkunde behandelt patiënten met uiteenlopende aandoeningen. Vaak is hiervoor een operatie nodig. Bijvoorbeeld bij letsel door een ongeval, verschillende vormen van kanker, ziekten van het maagdarmkanaal, botbreuken en liesbreuken, long- en vaatziekten en hoofd/halsafwijkingen.

Heelkunde voert ook kijkoperaties, zogenaamde endoscopische operaties, uit in de borstholte, buikholte en voor liesbreuken. Indien mogelijk wordt een operatie via een kijkoperatie of laparoscopie verricht. Vaatchirurgische operaties worden veelvuldig via een endotechniek verricht.

Bij Chirurgie worden verwondingen, tumoren en infecties behandeld. Bijvoorbeeld met een borst- of darmoperatie, schildklieroperatie, galblaasoperatie of een amputatie. De chirurgen stemmen de zorg nauwkeurig af op de patiënt en werken hiervoor samen met andere specialisten. Zoals de orthopeden als het gaat om chirurgie bij ongevallen, zogeheten traumatologie, de longarts, internist, geriater of oncoloog.

Uw afspraak

Uw afspraak

Afdeling

Afdeling

Wachttijden

Wachttijden

Patiëntenfolders

Patiëntenfolders

Nieuwsberichten

29 aug.

Inloopochtend voor mensen met een stoma

Op 4 oktober organiseren de stomaverpleegkundigen samen met de Stomavereniging regio Zuid-Holland...

Lees het hele bericht

9 jul.

Borstcentrum ZuidHollandZuid trots op roze lintje

Borstcentrum ZuidHollandZuid is trots dat zij voor de derde keer het roze lintje voor patiëntgerichte...

Lees het hele bericht
CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.