HomeIk ben patiëntSpecialismenDiëtetiekSpreekuur en behandelingenOp de polikliniek (na doorverwijzing medisch speci

Op de polikliniek (na doorverwijzing medisch specialist)

 

  • Complexe diabetes mellitus type 1 met insulinegebruik, vanaf tweemaal daags insuline, of insulinepomp-therapie.
  • Zwangerschapsdiabetes
  • Kinderdiabetes (tot 18 jaar)*
  • Coeliakie (glutenintolerantie)
  • Oncologische aandoeningen waarvoor u chemoradiodiatietherapie ondergaat.

*de kinderartsen kunnen ook verwijzen naar specifieke externe kinderdiëtistenpraktijken. Zij werken samen met deze praktijken die ook spreekuur houden in ons ziekenhuis op de locaties Dirksland en Hellevoetsluis.

Tijdens het eerste consult krijgt u veel vragen over uw gezondheid, uw medische gegevens, uw eet- en leefgewoonten, uw verwachtingen en uw wensen en doelen. De diëtist helpt u met het maken van een plan om uw doelen te behalen.

In vervolgconsulten krijgt u verdere uitleg. De informatie wordt aangepast aan uw persoonlijke situatie en zoekt de diëtist samen met u naar oplossingen voor eventuele knelpunten.

Naast een individueel consult kunt u ook deelnemen aan een groepsconsult bij insulinepomptherapie en zwangerschapsdiabetes. Dit geeft u de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en het kost u minder tijd om het ziekenhuis te bezoeken. Het voordeel hiervan is dat u minder tijd kwijt bent aan uw ziekenhuisbezoeken en dat u veel van elkaar kunt leren. De diëtist werkt nauw samen met de medisch specialist en de verpleegkundige (diabetesteam en kinderdiabetesteam)