Kleine ingrepen zoals het plaatsen van trommelvliesbuisjes bij volwassenen, het verwijderen van kleine huidafwijkingen en het nemen van een ‘hapje’ voor weefselonderzoek doen wij op de polikliniek. U krijgt een plaatselijk verdoving en kunt gelijk na de ingreep weer naar huis.
Het nemen van een biopt of het verwijderen van een klein gezwel van de huid of van het slijmvlies gebeurt via een verdoving met een prikje. Wanneer het weefsel is verwijderd, wordt dit opgestuurd voor onderzoek. Afhankelijk van de grootte van het wondje wordt er wel of niet een hechting geplaatst.
Ter vervanging van een operatie om de zogenaamde neusschelpen te verkleinen bieden wij de Celonbehandeling aan. Deze techniek berust op het inwendig verhitten van de neusschelpen tot boven 60 graden Celsius, waardoor het weefsel verschrompelt en het volume afneemt.
Voor deze behandeling wordt u een aantal uren opgenomen op de afdeling Dagbehandeling.
Wanneer een bloedneus echt aan het bloeden is, wordt deze direct behandeld. Maar wanneer het kan, plannen we deze in op het kleine verrichtingen spreekuur. In uw neus krijgt u een watje met verdoving, wat ongeveer 20 minuten moet inwerken. Vervolgens pakt de KNO-arts het betreffende bloedvaatje vast met een pincet waarvan de puntjes heet worden om het dicht te branden.
Het plaatsen van een trommelvliesbuisje bij volwassenen gebeurt onder lokale verdoving. U krijgt een spray of een zalf in het oor die ongeveer 20 minuten moet inwerken. Hierna wordt er een sneetje in het trommelvlies gezet waarna het buisje in het trommelvlies wordt geplaatst. Soms ontstaat er wat duizeligheid. Het is dus wel raadzaam om iemand mee te nemen.