Oncologie

Oncologie richt zich op de zorg voor mensen met kanker. Als vermoedt wordt dat u of uw naaste kanker heeft, is dat zeer ingrijpend. Om de juiste diagnose en behandeling vast te stellen worden meerdere onderzoeken uitgevoerd. Gaat het inderdaad om kanker dan starten we zo spoedig mogelijk met de juiste behandeling. Deze behandeling kan gericht zijn op genezing of, als de ziekte niet meer genezen kan worden, op kwaliteit van leven. Zowel voor, tijdens als na de behandeling wordt u uitstekend begeleidt door onze artsen en verpleegkundigen.

Oncologie en Hematologie zijn deelspecialismen binnen de Interne Geneeskunde. Hematologie bestudeert, diagnosticeert en behandelt afwijkingen van het bloed en bloedvormende weefsels. Oncologie richt zich op de diagnosestelling en medicamenteuze behandeling van patiënten met kanker.

Voor de kortdurende behandelingen krijgt u een afspraak op de dagbehandeling (interne C) van de afdeling Oncologie. Dan gaat het om behandelingen waarbij medicatie per infuus (slangetje) of injectie moeten worden toegediend. Een dagopname houdt in dat u op dezelfde dag wordt opgenomen, behandeld en weer naar huis mag.

Het kan ook zijn dat u voor uw behandeling - of een deel daarvan - moet worden opgenomen. U wordt dan overgeplaatst naar de verpleegafdeling chirurgie/oncologie van het ziekenhuis.

 

Afspraak maken

Afspraak maken

Spreekuur en behandelingen

Spreekuur en behandelingen

Afdeling

Afdeling

Keurmerken

Keurmerken

CuraMare Behandeling

CuraMare Behandeling

Verwenproject

Verwenproject

Wachttijden

Wachttijden

Registratie NKR

Registratie NKR

Nieuwsberichten

22 feb.

Keppie voor Oncologieafdeling

Door een schenking van de Stichting Roparun krijgen 150 patiënten van de Oncologieafdeling van Het...

Lees het hele bericht

3 jul.

Veilig appen met uw arts van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis met BeterDichtbij

In een veilige (gratis) app uw persoonlijke vraag stellen aan Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis of...

Lees het hele bericht