Oncologie

Oncologie richt zich op de zorg voor mensen met kanker. Als vermoedt wordt dat u of uw naaste kanker heeft, is dat zeer ingrijpend. Om de juiste diagnose en behandeling vast te stellen worden meerdere onderzoeken uitgevoerd. Gaat het inderdaad om kanker dan starten we zo spoedig mogelijk met de juiste behandeling. Deze behandeling kan gericht zijn op genezing of, als de ziekte niet meer genezen kan worden, op kwaliteit van leven. Zowel voor, tijdens als na de behandeling wordt u uitstekend begeleidt door onze artsen en verpleegkundigen.

Oncologie en Hematologie zijn deelspecialismen binnen de Interne Geneeskunde. Hematologie bestudeert, diagnosticeert en behandelt afwijkingen van het bloed en bloedvormende weefsels. Oncologie richt zich op de diagnosestelling en medicamenteuze behandeling van patiënten met kanker.

Voor de kortdurende behandelingen krijgt u een afspraak op de dagbehandeling (interne C) van de afdeling Oncologie. Dan gaat het om behandelingen waarbij medicatie per infuus (slangetje) of injectie moeten worden toegediend. Een dagopname houdt in dat u op dezelfde dag wordt opgenomen, behandeld en weer naar huis mag.

Het kan ook zijn dat u voor uw behandeling - of een deel daarvan - moet worden opgenomen. U wordt dan overgeplaatst naar de verpleegafdeling chirurgie/oncologie van het ziekenhuis.

 

Uw afspraak

Uw afspraak

Spreekuur en behandelingen

Spreekuur en behandelingen

Afdeling

Afdeling

CuraMare Behandeling

CuraMare Behandeling

Verwenproject

Verwenproject

Wachttijden

Wachttijden

Registratie NKR

Registratie NKR

Nieuwsberichten

9 jul.

Borstcentrum ZuidHollandZuid trots op roze lintje

Borstcentrum ZuidHollandZuid is trots dat zij voor de derde keer het roze lintje voor patiëntgerichte...

Lees het hele bericht

4 jul.

Acht ziekenhuizen werken samen voor betere borstkankerzorg

Acht ziekenhuizen in de regio Zuidwest-Nederland hebben met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst...

Lees het hele bericht
CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.