Spoedeisende Hulp (SEH)

HomeIk ben patiëntSpecialismenSpoedeisende Hulp (SEH)

Voor spoedeisende hulp kunt u 24 uur per dag, zeven dagen per week met een verwijzing van de huisarts of ambulance terecht.

English

Deutsch

Polski 

Spoed?

Bel bij levensbedreigende situaties altijd 112.

Niet levensbedreigend?

Op de website moetiknaardedokter.nl bepaalt u binnen 1 minuut of u naar de dokter moet.

Wat neemt u mee naar de Spoedeisende Hulp?

Als het mogelijk is, dan neemt u mee:

  • Identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart)
  • Pas zorgverzekeraar
  • Uw medicijnen of medicatieoverzicht

Hoe werken wij op de Spoedeisende Hulp?

Als u op de Spoedeisende Hulp aankomt, controleren wij eerst uw persoonsgegevens. Bent u de afgelopen drie maanden in een buitenlands ziekenhuis geweest? Werkt u op een agrarisch bedrijf met varkens of vleeskalveren? Laat dit direct weten in verband met een mogelijke infectie van de MRSA-bacterie. Geef het ook door als u bekend bent met een andere ziekenhuisbacterie.

Wachten

Daarna neemt u plaats in de wachtkamer. Wij proberen u zo snel mogelijk te helpen. Het kan voorkomen dat u langer moet wachten. Bijvoorbeeld omdat andere patiënten ernstigere klachten hebben. Wij vragen u niet te eten en drinken totdat de arts hiervoor toestemming geeft. 

Beoordeling door arts

Zodra u aan de beurt bent, brengt de SEH-verpleegkundige u naar een onderzoekskamer. Twee begeleiders mogen met u mee naar de kamer. U wordt onderzocht door een arts. Soms krijgt u aanvullende onderzoeken op andere afdelingen. Dit kan lang duren. 

Na de beoordeling

Nadat u bent onderzocht bespreekt de arts de uitslagen en de behandeling met u. Het kan zijn dat u opgenomen wordt in ons ziekenhuis voor verder onderzoek of behandeling. Als u direct naar huis mag, krijgt u meestal instructies mee en eventueel een vervolgafspraak op de polikliniek. Ook kijken we samen of u thuis hulp nodig heeft. Uw huisarts krijgt van ons een bericht over uw bezoek aan de Spoedeisende Hulp.

Wat zijn de kosten?

Een bezoek aan de Spoedeisende Hulp gaat van uw eigen risico. Dit betekent dat u de kosten zelf betaalt als uw eigen risico nog niet op is. De zorg van uw huisarts of huisartsenpost valt niet onder uw eigen risico en wordt wel vergoed door uw zorgverzekeraar. Kosten van kinderen onder de 18 jaar vallen niet onder het verplicht eigen risico.

Bent u niet verzekerd of heeft u geen Europese verzekering, dan betaalt u de kosten zelf. U betaalt een voorschot en krijgt van ons een factuur op het huisadres. U kunt de kosten dan zelf declareren bij uw verzekering.

Patiëntenfolders

Klik hier voor onze patiëntenfolders.

Contact

Spoedeisende Hulp Het Van Weel Bethesda Ziekenhuis
24 uur per dag, 7 dagen per week geopend
Telefoon: 0187 60 73 00

Het adres van het Spoedplein voor uw navigatie is: Secretarieweg.

U kunt de patiënt voor de deur afzetten en de auto parkeren op P2. U mag hier drie uur gratis parkeren met een blauwe schijf. In het weekend kunt u vrij parkeren.