Eerste bezoek

Om te kijken welke behandeling voor u het beste is, krijgt u eerst een vooronderzoek. Dit bestaat uit een intakegesprek en een duplexonderzoek.  Daarna volgt direct de uitslag en zo mogelijk het behandelplan. De eerste afspraak is op onze  polikliniek Het Nieuwe Weergors in Hellevoetsluis en duurt ongeveer 1 uur. 

Duplexonderzoek
Het duplexonderzoek is een pijnvrij onderzoek met ultrageluidsgolven (echo). Tijdens dit onderzoek staat u op een onderzoekstafel met een bloeddrukband om de kuit. De vaatlaborant krijgt een indruk over de doorgankelijkheid van de bloedvaten, de stroomrichting van het bloed en de functie van de kleppen. Het gehele onderzoek duurt ongeveer 45 minuten. 

Uitslag
U krijgt direct de uitslag van het duplexonderzoek en wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Voor uw behandeling komt u nog een keer langs op de polikliniek of plannen we een belafspraak in voor een laatste controle en het beantwoorden van eventuele vragen.

Voorbereiding

Voor uw eerste afspraak zijn een aantal zaken van belang.

  • Draagt u reeds steunkousen, dan laat u deze 48 uur voor het onderzoek uit .
  • Heeft u een open wond(en), dan graag extra verbindmaterialen meebrengen.
  • Wordt u dagelijks gezwachteld? Geef dit door aan de polikliniek. Wij proberen uw afspraak, dan vroeg op de dag in te plannen. U kunt dan later op de ochtend worden ingezwachteld door de thuiszorg.