HomeIk ben patiëntUw afspraakVoorbereiding op uw afspraak

Voorbereiding op uw afspraak

U heeft binnenkort een afspraak op de polikliniek van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Het is belangrijk dat u zich goed voorbereidt.  

Lees welke voorbereiding nodig is

Lees alle informatie over uw afspraak goed door. Als u zich niet goed voorbereidt, kan het zijn dat de afspraak niet door kan gaan.

U vindt de afspraakinformatie in Mijn Van Weel-Bethesda in de Agenda of in uw papieren bevestigingsbrief. 

Naast de datum en tijd is het belangrijk om te te kijken op welke locatie u moet zijn voor de afspraak. Onder afspraakinformatie leest u hoe u zich kunt voorbereiden op de afspraak en ook of u voor uw afspraak moet bloedprikken of eventueel moet stoppen met het innemen van bepaalde medicijnen. 

Wat neemt u mee naar het ziekenhuis?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:

  • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of vreemdelingenkaart) 
  • De gegevens van uw zorgverzekering
  • Een overzicht van de medicijnen die u op dit moment gebruikt
  • Een verwijsbrief van uw huisarts, verloskundige, tandarts of specialist (indien van toepassing)
  • Een aanvraagformulier voor bloedprikken (indien van toepassing)

Dit geldt ook voor kinderen.

Voorbereiding op uw gesprek

Er zijn drie goede vragen die u kunnen helpen om samen met de dokter te beslissen welk onderzoek of welke behandeling het best bij u past:

  • Wat zijn mijn mogelijkheden?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van die mogelijkheden?
  • Wat betekent dat in mijn situatie?

Schrijf van tevoren ook op welke andere vragen u nog wilt stellen. Lees meer op: 3goedevragen.nl en begineengoedgesprek.nl.

Digitaal aanmelden

Voor een afspraak op een polikliniek, afdeling Radiologie of afdeling Bloedafname op de hoofdlocatie van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland en de buitenpolikliniek 't Dok in Hellevoetsluis moet u zich digitaal aanmelden bij de aanmeldzuilen bij de ingang.  Lees hier hoe dit werkt.

Zijn uw gegevens gewijzigd? 

Bent u al ingeschreven, maar zijn er gegevens gewijzigd, bijvoorbeeld uw adres, huisarts, telefoonnummer of zorgverzekeraar? Geef deze wijziging dan aan ons door. Het is belangrijk dat uw juiste gegevens bij ons bekend zijn.  U kunt uw gegevens zelf wijzigen in Mijn Van Weel-Bethesda onder Mijn gegevens of persoonlijk bij het Afsprakenbureau op één van onze locacties.

Komt u voor het eerst naar ons ziekenhuis?

Bent u nog niet eerder als patiënt in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis geweest? Kom dan voor uw afspraak naar de balie van het Afsprakenbureau om u in te schrijven. Vergeet niet om uw identiteitsbewijs en de gegevens van uw zorgverzekering mee te nemen.

Bekijk uw zorgpolis

Of de kosten van uw onderzoek of behandeling worden vergoed, hangt af van uw zorgverzekering. Als u een afspraak maakt in ons ziekenhuis, dan gaat u een behandelovereenkomst aan. Controleer daarom vooraf of uw zorgverzekering een contract heeft afgesloten met ons ziekenhuis en of uw polis de kosten volledig vergoedt. U betaalt vrijwel altijd uw eigen risico. Lees hier meer over de vergoedingen van uw zorgverzekeraar.

Een vraag over uw afspraak?

Heeft u een vraag over uw afspraak? Op onze polikliniek gebruiken we de BeterDichtbij-app. Stel uw vraag via de app en krijg binnen 3 werkdagen antwoord van uw zorgverlener. Bellen met de polikliniek kan natuurlijk ook.