HomeEten & Drinken

Eten & Drinken

In Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis neemt lekker en gezond eten en drinken een prominente plaats in. Voeding speelt een belangrijke rol op het gebied van welzijn voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Meer weten over Smaakmakers, onze visie op Eten & Drinken? Klik hier. 

Verbouwing
In de periode tot na de zomer 2024 wordt de keuken, alle afdelingskeukens en het restaurant verbouwen.  Een belangrijke investering in de toekomst op het gebied van Eten & Drinken. Tijdens de verbouwing blijft het ziekenhuis warme maaltijden serveren voor patiënten. Dit gebeurt vanuit een tijdelijke keuken. Voor bezoekers zijn diverse verse broodjes beschikbaar in het restaurant en/of de centrale hal.

Koffie en thee
Als u een afspraak heeft in het ziekenhuis in Dirksland of op de buitenpolikliniek in Brielle of Hellevoetsluis staan op diverse plekken koffieautomaten. Voel u vrij om hier een gratis kopje koffie of thee te pakken. 

De TukTuk
Bij de TukTuk kunt u in verse koffiespecialiteiten en hartige/zoete snacks kopen. U vindt de TukTuk in de centrale hal bij de hoofdingang van het ziekenhuis.  U kunt er ook kleine cadeautjes voor jong en oud, ballonnen en wenskaarten kopen. De TukTuk is op werkdagen geopend van 9.00 - 16.30 uur.

Broodjes en maaltijden
In Dirksland vindt u in de centrale hal en op de SEH automaten waar broodjes, koude dranken en snacks verkrijgbaar zijn.  Daarnaast bent u als patiënt of bezoeker ook van harte welkom in het restaurant van het ziekenhuis.  Op maandag t/m vrijdag is het restaurant geopend van 10.00 - 19.00 uur en in het weekend van 10.00 - 14.00 uur.

Tijdens opname
Wanneer u opgenomen bent in ons ziekenhuis wordt op de afdeling voor al uw eten en drinken gezorgd. 

Smaakmakers: Eten & Drinken in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis heeft een visie op Eten & Drinken: Smaakmakers. Vanuit die visie zorgen we voor lekker en gezond eten en drinken in het ziekenhuis. Hoe we dat doen wordt verder uitgelegd op deze plaat (klik op de afbeelding om te vergroten of klik hier voor een download).

In Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis neemt lekker en gezond eten en drinken een prominente plaats in. Voeding speelt een belangrijke rol op het gebied van welzijn voor patiënten, bezoekers én medewerkers. We werken volgens het ‘nieuwe concept Eten & Drinken in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis’. Een mooie samenwerking tussen verschillende afdelingen en een belangrijke investering in de toekomst.

Eten & Drinken
Gezond en lekker eten en drinken begint met goede producten, verse ingrediënten, lokaal en duurzaam geteeld. Iedere seizoen kent zijn eigen smaken.

In de keuken
De beste producten worden met passie én kunde door onze koks en medewerkers verwerkt tot smaakvolle verse maaltijden. Door maaltijden zo kort mogelijk van tevoren te bereiden blijven smaken en voedingswaarden behouden, heeft de patiënt meer keuzevrijheid en wordt verspilling tegengegaan. Daarnaast is onze keuken ook uitstekend in staat de catering voor grote en kleinere evenementen binnen CuraMare te verzorgen.

Patiënten en bezoekers
Wie in ons ziekenhuis verblijft kan rekenen op goede medische zorg. Ook eten en drinken is onderdeel van de behandeling en draagt bij aan welzijn en herstel. Patiënten kiezen zelf wat, waar, wanneer, hoe vaak en met wie zij willen eten. Zij worden daarbij begeleid door onze gediplomeerde voedingsassistenten. Er is meer dan genoeg keuze voor de warme maaltijd, de broodmaaltijd en tussendoortjes. Bezoek kan (tegen betaling) mee eten en als het medisch mogelijk is, kan ook beneden in het restaurant gegeten worden.

Het restaurant
Het restaurant is een fijne, gastvrije plek om te eten, drinken, ontspannen, werken en ontmoeten. Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen hier terecht voor broodjes, salades, warme maaltijden en koffie met wat lekkers.

Goede zorg proef je
Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is aangesloten bij het initiatief ‘Goede zorg proef je!’. We werken aan het aanbod en de presentatie van lekker én gezond eten, die twee gaan prima hand in hand. Een gezonder voedingsaanbod voor patiënten, bezoekers en medewerkers draagt bij aan een gezonder Nederland.

 

CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.