HomeCoronavirusWelkom, samen houden we ons aan de regels

Welkom, samen houden we ons aan de regels

(Update: 18 april 2023)

Komt u naar het ziekenhuis? Op deze pagina vindt u meer informatie over de coronamaatregelen in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Dit doen we om uw bezoek of opname veilig te laten verlopen.  Veilige zorg doen we samen.

Binnen Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zijn de coronamaatregelen afgeschaald, omdat de afweer in Nederland inmiddels hoog is en weinig mensen ernstig ziek worden van de huidige varianten van het coronavirus. Wij volgen hierin de richtlijnen en adviezen van het RIVM en de afspraken in onze regio.

De afschaffing van de coronamaatregelen betekent onder andere dat onze zorgverleners in principe geen mondneusmasker dragen bij patiëntencontact. Wanneer de zorgverlener verkoudheidsklachten heeft, wordt bij patiëntencontact nog wél een mondneusmasker gedragen. 

Bent u verkouden en bezoekt u in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis een opgenomen patiënt of heeft u een afspraak op de polikliniek? Dan vragen wij u een mondneusmasker te dragen tijdens uw bezoek. Uiteraard bent u als bezoeker zonder verkoudheid ook altijd vrij om een mondneusmasker te dragen wanneer u dat wilt.