HomeCoronavirus

Coronavirus

AFSCHALEN REGULIERE ZORG IN HET VAN WEEL-BETHESDA ZIEKENHUIS

Zoals u heeft kunnen lezen in de media wordt de zorg in verschillende ziekenhuizen in Zuid-West Nederland afgeschaald. Alle ziekenhuizen doen er alles aan om corona het hoofd te bieden en zorg te blijven leveren aan wie dat nodig heeft. Daarvoor werken ziekenhuizen in de regio nauw samen en wordt de zorg voor coronapatiënten verspreid. 

Zorgvuldig afschalen
Regionaal neemt de zorg voor coronapatiënten verder toe. Dit betekent dat ook ons ziekenhuis de reguliere zorg voorzichtig afschaalt om zorg aan coronapatiënten te bieden. Zeer zorgvuldig kijken we naar welke zorg door moet gaan en welke uitgesteld kan worden én of het mogelijk is de behandeling naar Spijkenisse Medisch Centrum te verplaatsen. De zorg op de Spoedeisende Hulp blijft altijd doorgaan.

Uiteraard worden patiënten van wie afspraken verplaatst worden hiervan telefonisch op de hoogte gesteld. Als u niets hoort kunt u er ervan uitgaan dat uw afspraak, behandeling, of geplande operatie gewoon doorgaat.

Blijf niet weg als u zich zorgen maakt
Als u klachten heeft waarover u zich zorgen maakt, bijvoorbeeld pijn op de borst, roepen we u op om niet weg te blijven. U kunt het ziekenhuis veilig bezoeken, corona en niet coronapatiënten worden strikt gescheiden. In deze video leggen we uit hoe wij veilig zorg verlenen op onze Spoedeisende Hulp.

Geplaatst: donderdag 8 oktober 2020.

Overzicht COVID-19 | 28 OKTOBER 2020

In het overzicht staan de cijfers vanaf 1 september 2020. Door alleen de cijfers van na de zomer te vermelden geeft het overzicht een beter beeld van de actuele situatie. Het overzicht van 31 augustus 2020, met de totalen tot dat moment, kunt u hier nog bekijken. 

In het overzicht staan cijfers van al onze locaties. Het gaat hierbij ook om patiënten/bewoners/cliënten die bij CuraMare opgenomen zijn en uit een andere gemeente komen dan Goeree-Overflakkee. Zo zijn er bijvoorbeeld patiënten uit andere ziekenhuizen die via de landelijke coördinatie in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zijn opgenomen. 

Het overzicht wordt in principe alleen op doordeweekse dagen geplaatst.

Welkom, samen houden we ons aan de regels

Welkom, samen houden we ons aan de regels

Veilig naar het ziekenhuis

Veilig naar het ziekenhuis

CuraMare zorginstellingen
Met 1 ziekenhuis en 4 woonzorglocaties, thuiszorg en een behandeldienst in Zuid-Holland heeft CuraMare altijd passende zorg
bij u in de buurt.